EMOȚIILE PRIMEI ZILE DE ȘCOALĂ

Sunt emoționați, ușor debusolați și cu frică de necunoscut. Este vorba despre elevii de clasa întâi, care luni vor păși pentru prima dată în sala de clasa, iar acest lucru poate provoca stres emoțional. Pentru ca experiență începerii școlii să nu fie traumatizantă, micuții trebuie pregătiți cu cel puțin două săptămâni înainte.

Pentru elevii de clasa intai, luni va fi o zi extrem de importantă: vor pasi pentru prima data intr-o sala de clasa. Este și motivul pentru care copiii trebuie pregatititi din punct de vedere emotional, deoarece se simt ușor debusolati si temători. Parintii trebuie sa fie alaturi de micuti, sa-i incurajeze si sa-i ajute sa stabileasca relatii de prietenie cu ceilalti colegi, pentru a nu se simti singuri.

Nu doar sfaturile si incurajarile parintilor sunt esențiale pentru elevii de clasa intai, ci și rechizitele pentru că sunt o parte importantă din procesul de pregatire a viitorului scolar. Lasat singur in sala de clasa, elevul se simte dezorientat, abandonat, iar adaptarea poate dura de la cateva zile, la cateva saptamani. Specialistii recomanda parintilor sa fie alaturi de copiii lor, sa aiba rabdare cu ei si, cel mai important, sa nu ii certe.

Video Info