ÎNCĂ O APOCALIPSĂ. UNA MICĂ…

Nu ştiu dacă aţi fost atenţi, dar pe 29 iulie, trebuia să crăpăm toţi până la unul.

Dacă nu aţi fost atenţi din diverse motive (soacră, datorii şi alte paranghelii), aţi ratat încă o apocalipsă. Pe scurt, pe 29 iulie, ar fi trebuit să se inverseze polii magnetici ai Pământului, deranj care nu ne-ar fi picat deloc bine, pentru că ne-ar fi stricat iremediabil metabolismul. Cum nu s-a întâmplat nimic catastrofal, înseamnă că n-a fost să fie. Am mai ratat un Armagedon.

Totuşi, există niţică speranţă de mai rău! Cică, acum NASA tremură din toţi rărunchii, pentru că un asteroid destul de dolofan, ca să nu zicem obez, pe numele lui mic Bennu, dă târcoale Terrei, mai ceva ca pisica la oala cu smântână. Respectivul bolovan, adică Bennu, intersectează orbita Pământului o dată la 6 ani, numai că, de ceva vreme s-a cam cherchelit şi a deviat ca prostu de la traiectorie. Aşa se face că prin 2135, după calculele NASA, va fi chiar în coasta noastră, urmând să treacă printre Pământ şi Lună. Cum ar veni, ar fi o imixtiune în relaţiile noastre de bună vecinătate cu Luna.

Partea proastă este că dacă, Doamne fereşte, ar da Bennu-n noi, s-ar produce o explozie de 200 de ori mai puternică decât cea de la Hiroshima. Vestea bună este că până în 2135 o să mai trăim 2135 de Apocalipse…

(Aruncă-ţi ochii şi pe www.pezevenchi.ro)

Lasa un mesaj